Sosyal Medya

Güncel

FETÖ imamları MİT’çileri PKK’ya vermiş

Bursa’daki FETÖ operasyonunda aralarında örgütün “eğitim imamı” Cemal Bulut’un da bulunduğu 27 kişi yakalandı. Bulut’un PKK’ya sızan emniyet ve MİT görevlilerinin listesini, “Kuzey Irak bölge imamı” T.B. ve “medya imamı” ile Kuzey Irak’a giderek PKK elebaşlarına verdikleri iddia edildi.



PKK'ya sızan emniyet ve MÄ°T görevlilerinin listesini, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) deÅŸifre ettiÄŸi ortaya çıktı. FETÖ/PDY'ye yönelik Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün “eÄŸitim imamı” olduÄŸu iddia edilen Cemal Bulut'un da bulunduÄŸu 27 şüpheli gözaltına alındı. Bursa Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının koordinesinde Ä°l Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekipleri, daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ve bünyesinde 8 özel eÄŸitim kurumu bulunan YeÅŸilırmak KehkeÅŸan EÄŸitim Ä°ÅŸletmeleri A.Åž'ye yönelik soruÅŸturma çerçevesinde 7 ilde 47 adrese eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi.

27 KİŞİ GÖZATINDA

Operasyonda, 27 şüpheli gözaltına alındı. SoruÅŸturma kapsamında Ä°stanbul'da yakalanan Cemal Bulut'un FETÖ/PDY'nin “eÄŸitim imamı” olduÄŸu, Bulut'un terör örgütü PKK'ya sızan emniyet ve MÄ°T görevlilerinin listesini FETÖ'nün sözde “Kuzey Irak bölge imamı” T.B. ve “medya imamı” ile Kuzey Irak'a giderek terör örgütü PKK elebaÅŸlarına verdikleri iddia edildi. Bu konuyla ilgili daha önce de ulusal basında haberlerin çıktığı, Bulut'un ayrıca örgütün kriptolu haberleÅŸme programı “ByLock”u kullandığı öğrenildi. Bulut'un dışında şüphelilerden 3'ünün de “ByLock” kullandığı belirlendi.

 



EVLERÄ°NDE ARAMA YAPILDI

Operasyonda A.K. isimli şüpheliye ait evde yapılan aramada, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından örgüt üyelerine baÄŸlılığı ve itaatkar olmaları halinde kurtuluÅŸa erecekleri mesajı veren ve alt bölümünde, “El yazıları muhterem hocamız M. Fetullah Gülen'e aittir” ibaresi bulunan tablo bulunduÄŸu kaydedildi. Aynı şüpheliye ait evde, yine Fetullah Gülen tarafından itaatkar örgüt üyelerine hitaben verilen ve altında “Fetullah Gülen” ibaresi bulunan, “Neylesin” isimli 5 kıtadan oluÅŸan ÅŸiir tablosu ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Finansörlere darbe

 



Bursa Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma çerçevesinde, Ä°l Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri, 6 Ocak'ta örgütün Bursa yapılanmasında görev alan ve örgüte finans saÄŸlayanların yakalanmasına yönelik bazı adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda, örgüt yapılanmasında “imam” olarak nitelendirilen alt kademe yöneticileriyle, örgüte ait kuruluÅŸların mütevelli heyeti üyesi 11 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki iÅŸlemleri tamamlanan şüpheliler, “terör örgütüne üye olmak” ve “örgüte finans saÄŸlamak” suçlarından adliyeye sevk edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.